sl-SIen-GBsr-Latn-MEPodjetje Xenon forte d.o.o., eno od vodilnih slovenskih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, praznuje 30 let svojega obstoja. Iz majhne organizacije za IT podporo in razvoj je preraslo v srednje regionalno podjetje, specializirano za dokumentne rešitve. Že od samega začetka je Xenon forte partner japonske korporacije Kyocera. Sodelovanje se je v vseh letih razvijalo in danes je njihov regionalni zastopnik in razvojni center.

Podjetje  Xenon forte je nastalo na temeljih znanja, strokovnosti in inovativnih rešitev na področju informacijske  tehnologije v času, ko je bilo računalništvo pri nas še v povojih. Ustanovitelj in direktor  Ciril Kraševec je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja pomembno prispeval k popularizaciji računalništva in razvoju informacijske tehnologije  – bil je soustanovitelj  in urednik prve računalniške revije v regiji Moj mikro in soustvarjalec prvih računalniških iger in programov za osebne računalnike. 

V prvih letih delovanja se je podjetje Xenon forte uveljavilo in proslavilo z rešitvami, ki so na vseh ravneh zagotavljale podporo lokalnim blagovnim znamkam.  Z vpeljavo DTP v profesionalna okolja so si zagotovili sodelovanje z večino tedanjih oblikovalskih studiev in tiskarn, med katerimi je izstopalo predvsem sodelovanje pri nastajanju prvih slovenskih bankovcev. Xenon forte je namreč s celovito tehnično podporo sodeloval s studiem Licul – Kosovel  pri kreiranju slovenskega tolarja.

Danes skupina Xenon forte skrbi za distribucijo in prodajo izdelkov informacijske in komunikacijske tehnologije ter storitev na področju Republike Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne gore. Glavni program je distribucija in prodaja tiskalnikov, večopravilnih naprav in storitev upravljanja z dokumenti japonske korporacije Kyocera. Podjetje Xenon forte sodeluje s korporacijo Kyocera že od ustanovitve, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. 

V celotni skupini je zaposlenih že skoraj 50 sodelavcev. »Največja  zahvala gre našim sodelavcem in poslovnim partnerjem, ki so s svojim znanjem in prizadevanjem zaslužni za stalen razvoj in uspešnost podjetja Xenon forte,« je ob jubileju poudaril direktor podjetja Ciril Kraševec in dodal: » Z dobrim delovnim vzdušjem bomo tudi v prihodnje usmerjali naša prizadevanja v poslovno odličnost in izpolnjevanje pričakovanj slehernega poslovnega partnerja ali uporabnika naših storitev.«


Galerija slik dogodkov iz 30-letne zgodovine podjetja